En paddeltur under jord

Det har blivit något färre blogginlägg här på senaste tiden, men desto fler äventyr utomhus i form av underjordsklättring i diverse gruvor. Just nu är badrummet fyllt av både gummibåtar, vadarbyxor och klätterutrustning på tork. Filmerna från gruvturerna finns på Youtubekanalen. Titta eller följ mig där om ni vill 🙂 Bilden nedan får fungera som förhandstitt till videon, som jag snart kommer att lägger ut från senaste helgturen. Det var för övrigt en tur där vi som synes släpat ner all utrustning 30 m under jord, hängandes i ett rep med utrustningen under oss. Men om paddling är enda möjligheten att ta sig över en gruvsjö för att se vad som finns på andra sidan – ja, då är det inte så mycket att välja på. Och om vadarbyxor är enda sättet att ta sig in i en gruvort – ja, då får man vackert klättra ner i schaktet, byta om i snö och minusgrader och sedan vada genom kallt vatten för att kunna undersöka den! Utdelningen av mödan kommer i form av frisk gruvluft, en stillad nyfikenhet och fysisk träning.