Meny Stäng

Time lapse – Four seasons, Sala

Sedan ett par år tillbaka har jag då och då arbetat med en time lapse om årstiderna. Jag har fotograferat allt i och omkring Sala och det resulterade i ett tre minuters klipp. Välj gärna 1080 p HD och ha ljudet på 🙂 Om jag skulle beskriva allt som kan gå fel när man gör en time lapse skulle jag ha några timmars jobb framför mig. Om jag visste hur mycket som kunde gå fel innan jag började skulle jag aldrig gett mig in i leken. Men envisheten är större än visheten ibland och jag fick fortsätta att kämpa på. Det var blommor som inte slog ut, solljuset som föll fel, skuggor som störde bilden, djur som hoppade in framför kameran, myggor som kraschlandade på kameralinsen, vind som förstörde motivet, moln som inte befann sig där de skulle och jag lärde mig att det aldrig gick att förutspå vädret. Det blev ett antal scener som jag fick kassera, men efter ett tag blev klippen som jag ville ha dem och jag kunde sätta ihop alltsammans till en liten film. Kanske är det inte allas melodi att sitta och vänta på att blommorna slår ut, men även om man inte har ett par år, har de flesta några minuter över till en liten sammanfattning 🙂