Meny Stäng

Grottor och gruvor

Det har, som några kanske sett, blivit en ny struktur på hemsidan. Grottor och gruvor är nu uppdelade var för sig. Anledningen till detta? Jag tycker helt enkelt att grottor och gruvor är så olika varandra. Likheterna slutar vid det faktum att det är mörkt och ibland lite kallare än härlig sommartemperatur. Och naturligtvis kan det vara ganska svårframkomligt, men det kan det vara ovan jord också. Gruvbilderna är mest från Bergslagen och vårt otroligt vackra grannland Norge, men det finns undantag. För att fotografera grottorna har jag fått resa lite längre bort, bland annat till den spanska övärlden, där de underjordiska platserna är helt sagolika. De som fått chansen att besöka grottor eller gruvor vet vad jag pratar om – det är beroendeframkallande. En gång underjord, alltid underjord.