Nya videos

Med jämna mellanrum lägger jag upp nya videos på Youtubekanalen, även om jag inte skriver inlägg om dem. Här är länken till den allra senaste – besök i en gammal silvergruva!

Det är svårt att fira sig ner i rep iklädd vadarbyxor, men det är inte enkelt att bära dem ner heller. Det minst svåra är att lägga dem i en väska och sätta fast alltsammans i selen, tillsammans med den kameraväskan. Så sagt och gjort! Med tung packning firade vi ner oss i ett schakt, någonstans ute i de svenska skogarna. Väl nere bytte vi om, balanserande på skrot och skräp som oaktsamma människor under åratal fyllt schaktet med.

Sakta vadade vi fram i det kalla vattnet, noga med att inte trampa ner i något schakt eller att råka skära upp vadarstövlarna på vassa föremål som inte alltid syns under vattnet. Detta varvade vi med fotograferande och filmande, allt för att dokumentera gruvan till eftervärlden. Vissa gruvor fylls igen, andra blir helt eller delvis vattenfyllda. Och några kommer nog att vara kvar i ungefär samma skick i kanske hundratals år till.

https://youtu.be/bDq4Qgv3zI4